9 tips för att hålla koll på dina räkningar

Att se till att betala sina räkningar i tid är ett måste som ingen kommer undan. Trots detta konstaterades att svenska hushåll var näst mest skuldsatta bland europeiska länder under 2020. Det låter kanske något hopplöst, men det är aldrig för sent att ta tag i sin privatekonomi! 

Närmare 5 procent av den svenska befolkningen har halkat efter med sina hushållsräkningar. Men att missa en betalning behöver inte få allvarliga konsekvenser om du tar tag i problemet. Här delar vi med oss av våra bästa tips för en mer stabil privatekonomi.

Nio tips för en mer stabil privatekonomi

  • Skulle du missa att betala in en räkning, se till att betala den så fort som möjligt. Desto längre du väntar med att betala räkningen, desto dyrare blir det. Skulle det uppstå några problem ska du alltid se till att kontakta företaget du är skyldig och informera om detta. 
  • En hushållsbudget är ett effektivt sätt att hålla koll på inkomster och utgifter. Se över din budget månadsvis och gå igenom dina poster – kanske finns det något du kan dra ner på för att minska dina utgifter?
  • Planering är A och O för att få kontroll på din privatekonomi, så se till att undvika spontana inköp. En fika på stan eller hämtmat då och då ska man givetvis unna sig, men det kan snabbt växa sig till stora summor.  
  • Om du har barn kan det vara bra att ge ut en vecko- eller månadspeng. På så sätt får du koll på deras utgifter samtidigt som barnen får börja lära sig att hantera sin privatekonomi. 
  • Att börja veckohandla är ett bra tips för att inte låta kostnaderna skena iväg. Planera dina matinköp så att du kan göra matlådor till veckans luncher, då sparar du även en slant på att slippa dyra jobbluncher! 
  • Ska du ut och resa? Hyr ut ditt boende under tiden du är borta! På så sätt kan du få lite extra klirr i kassan under semestern. 
  • Börja bygga upp en buffert genom regelbundet månadssparande. Det behöver inte handla om några enorma summor varje månad, det viktigaste är att komma igång. 
  • Är du student? Utnyttja alla fördelar! Få en bra deal på gymkortet till eller kolla om hemsidan du är inne på erbjuder någon rabattkod. 
  • Slutligen – våga be om hjälp. Alla kan råka ut oförutsedda händelser som gör att man behöver lite ekonomisk stöttning i vardagen. På Loanstep vill vi vara en hjälpande hand på vägen mot en bättre privatekonomi. Du kan alltid vända dig till oss för tips och råd om hur du kan ordna upp din ekonomi.

Låna pengar kostnadsfritt i 14 dagar

Vi erbjuder lån på upp till 25 000 kr

Vi hjälper dig med lån och finansiering, vi hanterar din ansökan om lån online och du kan ha pengarna på kontot samma dag.

Ta reda på vad vi kan erbjuda dig:

Starta ansökan betalningsmetoderr

Ett lån taget 2022-01-22 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på fem (5) månader som återbetalas genom fem (5) avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 8 839 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst Savelend tillhandahåller och 60 kronor i aviavgift per avi. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 5 månader - 24 månader. Maximala räntan är 38,4%.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kanonbetyg i kundservice!

Vad det än gäller, hjälper vi dig gärna och du kan kontakta oss på det sätt som passar dig bäst!

Chatt

info@loanstep.se

026 - 222 28 38

Så fungerar det

Du ansöker om att låna pengar online, allt sker smidigt med BankID. Vi granskar och lämnar ett preliminärt besked om ditt snabblån på en gång! För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Bisnode (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg. Om du är kvalificerad för ett lån så sätts pengarna in på ditt konto samma dag.