Låna pengar kostnadsfritt i 14 dagar

Vi erbjuder lån på upp till 25 000 kr

Vi hjälper dig med lån och finansiering, vi hanterar din ansökan om lån online och du kan ha pengarna på kontot samma dag.

Ta reda på vad vi kan erbjuda dig:

Starta ansökan betalningsmetoderr

Ett lån taget 2022-01-22 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på fem (5) månader som återbetalas genom fem (5) avbetalningar om ca 1 792 kr, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 %. Totalt att betala är 8 839 kr, av vilket 3 000 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst Savelend tillhandahåller och 60 kronor i aviavgift per avi. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 5 månader - 24 månader. Maximala räntan är 38,4%.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Om du behöver låna pengar till resa

Att låna pengar till att resa är inget ovanligt utan något många svenskar gör. Oavsett om det rör sig om ett mindre lån för att täcka en oförutsedd utgift eller finansiera hela resan kan du höra av dig till oss på Loanstep. 

På denna sida kommer vi hjälper dig vidare i frågan om reselån med information om hur du går tillväga för att ansöka, hur mycket du kan låna, vad som krävs av dig för att bli godkänd, tips på vad du ska tänka på med mera.

Semesterlån

Få saker kan vara så avkopplande som att resa iväg och ladda om batterierna. Men beroende på var du väljer att resa kan kostnaden lätt sticka iväg. Med flyg, hotell, taxi, försäkring, middagar och upplevelser finns det en rad olika utgifter att hålla koll på. Därför är det vanligt att man väljer att låna pengar till resan.

När man är på en resa kan det ibland uppstå oförutsedda utgifter och i ett främmande land kan det kännas nervöst. Med vårt korttidslån har du möjlighet att låna upp till 5 000 kronor helt kostnadsfritt i upp till 14 dagar, en trygghet som kan vara bra att känna till. Detta gäller även vårt långtidslån på upp till 25 000 kronor. Observera att pengarna måste vara oss tillhanda senast 14 dagar från att du fått lånet, vilket betyder att du måste göra återbetalningen innan dess. Ytterligare en aspekt av trygghet är det faktum att du kan låna pengar under tiden du är på resan.

Låna pengar under resans gång

I och med att ansökan sker helt digitalt på nätet kan du även låna pengar online när du är på resan. Ibland händer det oväntade saker när man är på resande fot och då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få. Ett reselån behöver nödvändigtvis inte vara till just resan i sig utan det kan också vara så att du tar lånet på resan. Skulle du exempelvis ha sådan otur att din telefon går sönder eller blir stulen på resan kan du använda ett reselån till att köpa en ny telefon så att du inte står där utan, i och med att en telefon är viktigt att ha.

Delbetala resan

För dig som vill låna ett större belopp till att finansiera hela semestern så erbjuder vi även privatlån. Det passar för dig som behöver ett lån med längre löptid. När du ansöker om ett privatlån kan du låna upp till 25 000 kronor och löptid upp till 24 månader. Du betalar månadsvis, men önskar du så kan du välja att betala av lånebeloppet snabbare än 24 månader.

Så lånar du till resan

 1. Välj summa – välj mellan korttidslån på upp till 5 000 kronor eller långtidslån mellan 15 000 kronor och 25 000 kronor.
 2. Signera med BankID – Du behöver inte skriva på några fysiska papper utan allt sköts smidigt med ditt BankID eller Mobila BankID. I detta steg görs en automatisk kreditupplysning som blir grunden till om du får gå vidare till nästa steg eller inte.
 3. Fyll i ekonomisk information – Efter att du har verifierat dig och blivit godkänd behöver du fylla i kortfattad information om din ekonomi. Bland annat vad du har för inkomst samt eventuella betalningsanmärkningar eller skulder. Dessa uppgifter granskas manuellt.
 4. Pengarna på kontot – Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna på kontot redan samma dag. Ansöker du innan 12.00 på en vardag, och blir godkänd, så har du pengarna senast 17.00 samma dag. För ansökningar som sker på helger betalas pengarna ut nästkommande vardag.

KAN du låna till resa

 • Du är minst 18 år gammal och har en taxerad inkomst på minst 150 000 kr.
 • Du är svensk medborgare och bor i Sverige
 • Du är medveten om kostnaderna som uppstår i form av ränta och avgifter. 
 • Du har inget pågående ärende hos Kronofogden.

Uppfyller du kraven ovanför är du varmt välkommen att ansöka om ett lån till resan hos Loanstep.se.

Då ska du INTE låna till resa

 • Om du idag har en ansträngd ekonomi och ej kan hantera utgifterna som uppstår i samband med eventuella lån. 
 • Om du inte uppfyller våra krav & villkor
 • Har en taxerad inkomst under 150 000 kr.

Tänk på detta innan du lånar pengar till resa

Innan du lånar pengar, oavsett anledning, är det viktigt att du är medveten om villkoren som är knutna till lånet. Framförallt när det gäller kostnaderna som tillkommer. Om du inte har tillräckligt med pengar så är det i de allra flesta fallen bättre att du då avstår från att göra det som kostar pengar, istället för att ta ett lån. Det allra bästa är att spara pengar i förväg istället för att ta ett lån till att resa. 

Väljer du ändå att ta ett lån så är det bäst att betala tillbaka så snabbt som möjligt för att minska kostnaderna. Ju snabbare du betalar tillbaka, desto lägre summa pengar får du betala i ränta och avgifter. Se till att vara smart när du lånar, smarta lån är det bästa lånen!

Kan jag låna pengar till resa hos er?

Ja, det går utmärkt att låna pengar till att resa. Du använder själv pengarna som du vill – exempelvis till flygresan, hotell, taxi, restaurangbesök eller övriga kostnader.

Hur mycket kan jag låna till semestern?

Upp till 25 000 kronor. Det finns korttidslån om maximalt 5 000 kronor och långtidslån på maximalt 25 000 kronor.

Hur snabbt måste jag betala tillbaka lånet?

Långtidslånet har en löptid om 24 månader (2 år) och korttidslånet måste betalas tillbaka inom 5 månader. Båda lånen erbjuder en lösning där du kan betala av snabbare om du vill. Kom ihåg att om du betalar tillbaka lånet så att vi har pengarna inom 14 dagar är det helt kostnadsfritt.

Kan jag låna pengar när jag är utomlands?

Ja det kan du. Skulle någon oförutsedd utgift komma upp på resan och du behöver dryga ut kassan så ska du veta att du kan få hjälp. I och med att ansökan sker online så går det även att ansöka utomlands, förutsatt att du har tillgång till den dokumentation som du behöver vilket finns på ditt BankID. Innan du ger dig av på en resa är det därför bra att se till att ha med dig BankID.

Kanonbetyg i kundservice!

Vad det än gäller, hjälper vi dig gärna och du kan kontakta oss på det sätt som passar dig bäst!

Chatt

info@loanstep.se

026 - 222 28 38

Så fungerar det

Du ansöker om att låna pengar online, allt sker smidigt med BankID. Vi granskar och lämnar ett preliminärt besked om ditt snabblån på en gång! För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Bisnode (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg. Om du är kvalificerad för ett lån så sätts pengarna in på ditt konto samma dag.