Visionen för Loanstep när vi lanserade varumärket var och är fortfarande idag att vara ett “första steg mot en bättre ekonomi”. Det kan låta motsägelsefullt när man erbjuder korta lån som klassas som högkostnadskrediter som snarare har ryktet om sig att vara raka motsatsen, men planen har aldrig varit att våra korta lån ska vara slutsteget utan just det första steget mot en bättre ekonomi. När man befinner sig i en situation där man fått en oförutsedd utgift som är större än man kan hantera så hjälper det föga om man vet att man skulle undvikit situationen om man bara hade för vana att ta med sig matlåda till kontoret istället för att äta ute, eller att man skulle ha låtit bli den där kaffen på stan varje dag.

Nej, det enda som gäller inledningsvis är att lösa problemet här och nu. Pengar behövs nu och där är vi duktiga på att ha en snabb och smidig ansökningsprocess som bedömer om kunden har möjlighet att betala tillbaka lånet och om lånet totalt sett kommer hjälpa personen, om så inte är fallet beviljar vi inte ett lån.

Vår utlåning och det som idag är Loanstep grundades i hur jobbigt lån är. Inte lånet i sig, utan hur enormt jobbigt det är att behöva be om hjälp och hur andra ser och dömer en person för att den behöver låna och därigenom stigmatiserar det hela. Därför söker många personer hjälp allt för sent, i ett läge där problemet riskerar att bli väldigt mycket större än dethade behövt bli. Detta utan att inse att man verkligen inte är ensam om att vara i denna situation. Enligt SCB klarar var femte person inte en oförutsedd utgift på 12 000 kr eller mer utan att be om hjälp. Bland ensamstående med barn är det bara hälften som har en kontantbuffert.

Våra lån tas i 9 av 10 fall av den som drabbas av en oförutsedd utgift! Det är därför vi vill ha en så snabb och smidig process som möjligt där vi ser till hur kundens situation ser ut idag snarare än hur det kan ha sett ut flera år bakåt i tiden.Det är därför vi belönar den som kommer på fötter snabbt genom lägre avgifter och det är därför den som betalar tillbaka inom14 dagar bara betalar tillbaka det belopp man har lånat.

Dock är våra korta krediter som sagt inte den långsiktig lösningen, och även om våra lite större lån är ett steg mot att kunna lösa problemen på lite längre sikt och ge en buffert som betalas av i en långsammare takt så är det också bara ett steg på vägen. Därför kommer vi jobba vidare med att utveckla produkter och innehåll (som exempelvis vår “Låneskola”) som kan bli ett ytterligare steg på vägen mot en bättre ekonomi.

Kanonbetyg i kundservice!

Vad det än gäller, hjälper dig gärna och du kan kontakta oss på det sätt som passar dig bäst!

Chatt

info@loanstep.se

026 - 222 28 38

Så fungerar det

Du ansöker om att låna pengar online, allt sker smidigt med BankID. Vi granskar och lämnar ett preliminärt besked om ditt lån på en gång! För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Bisnode (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg. Om du är kvalificerad för ett lån så sätts pengarna in på ditt konto samma dag.

Loanstep och Finansinspektionen.

Loanstep.se ägs av SBL Finans AB (556933-0961) ett registrerat konsumentkreditinstitut med tillstånd från Svenska Finansinspektionen att lämna och förmedla konsumentkrediter enligt Lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.

Är du i behov av ett lån?

Ansök nu!