Om att låna pengar hos Loanstep

Nedan får du en inblick i hur det går till från ansökan till utbetalning, samt hittar svar på de vanligaste frågorna:

1. Du ansöker om att låna pengar online

I det första steget väljer du den lånesumma som passar dig bäst:

För dig som vill ha ett korttidslån om max 5 000 kr

Korttidslån är för lån upp till 5 000 kr och löper på ca 5 månader (beroende på när i månaden du tar lånet). Om du återbetalar så vi har pengarna åter inom 14 dagar rabatterar vi samtliga avgifter och räntor (du betalar alltså samma summa som du lånade), men alla lån som återbetalas inom 120 dagar rabatteras upp till 78%!

För dig som vill låna 15 000 – 25 000 kr online

Våra långtidslån löper på 24 månader och här kan du låna upp till 25 000 kr.

2. Vi behandlar ditt lån online

När du valt belopp och loggar in med BankID genomförs automatiskt en första kreditkontroll. När denna godkänts går du vidare till nästa steg och berättar kortfattat om din ekonomiska situation, varpå vi genomför en manuell kontroll av din låneansökan.

3. Pengarna betalas ut till ditt konto

Om du skickar in din ansökan på en vardag innan 12:00 får du besked från oss redan samma dag och om ditt lån godkänns är pengarna på ditt konto senast klockan 17:00. Ansöker du på en eftermiddag/helg får du svar från oss och (om din ansökan godkänns) pengarna på kontot nästkommande vardag.

Frågor eller funderingar om våra smidiga lån?

Vi har samlat ihop de vanligaste vanliga frågor och svar nedan som förhoppningsvis ger dig den information du letar efter. Skulle du trots detta fortfarande behöva hjälp är du välkommen att kontakta oss via chat, email eller telefon: kontakta oss

För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Bisnode (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg.

Efter att ett lån beviljats betalar vi ut pengarna så snabbt som möjligt. Om din ansökan kommer in till oss på en vardag innan 12:00 får du i de flesta fall pengarna på ditt konto innan 17:00 samma dag. Annars finns pengarna på ditt konto senast nästkommande bankdag.

Ja, om du återbetalar så vi har pengarna åter inom 14 dagar efter att lånet betalats ut är det helt kostnadsfritt.

Dessutom erbjuder vi även kraftiga rabatter på ränta och avgifter för dig som återbetalar lånet till fullo mellan 15 och 120 dagar.

För lån om 5 000 kr:

Återbetalar du inom 30 dagar: 6 361 kr
Återbetalar du inom 60 dagar: 7 063 kr
Återbetalar du inom 90 dagar: 7 731 kr
Återbetalar du inom 120 dagar: 8 384 kr
Om du återbetalar efter hela löptiden: 8 961 kr

För lån om 3 000 kr:

Återbetalar du inom 30 dagar: 3 840 kr
Återbetalar du inom 60 dagar: 4 285 kr
Återbetalar du inom 90 dagar: 4 710 kr
Återbetalar du inom 120 dagar: 5 114 kr
Om du återbetalar efter hela löptiden: 5 496 kr

Nej, att göra en ansökan hos oss är helt kostnadsfritt.

Självklart kan du betala tillbaka lånet innan förfallodagen på fakturan; alla lån under 5 000 kr som återbetalas i förtid rabatteras även med upp till 78 % jämfört med om lånet löper hela tiden ut, och om du återbetalar så vi har pengarna inom 14 dagar blir det dessutom helt kostnadsfritt!

Logga in på ditt konto här på hemsidan och välj alternativet för att återbetala lånet.

Om du har några andra frågor gällande återbetalning, tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Nej – mot bakgrund av en ny svensk lagstiftning har vi valt att ta bort möjligheten att förlänga och istället satt standardlöptiden på alla våra korttidslån till 150 dagar. Om du vill betala av lånet på kortare tidsperiod än 150 dagar och samtidigt nyttja våra rabatter om upp till 78 % kan du enkelt och smidigt återbetala lånet i förtid genom att logga in på “mitt konto” här på hemsidan och välj alternativet för att återbetala lånet.

När du ansöker om ett lån gör vi en kreditupplysning via vår samarbetspartner Bisnode. Dessa upplysningar syns inte någonstans om något annat företag väljer att göra en kreditupplysning på dig, däremot får du enligt lag hem en kopia som berättar att vi i samband med Bisnode har gjort en kreditupplysning på dig – om du inte vill ha en papperskopia på kreditupplysningen hem i brevlådan kan du med fördel använda dig av Kivra och istället få breven digitalt.

Alla lån hos oss på Loanstep har ränta och kostnader – däremot kan man få rabatt vid återbetalning i förtid. Du betalar inga som helst kostnader när du återbetalar ett lån på max 5 000 kr inom 14 dagar, dvs. tiden från att lånet betalats ut av oss till att vi har pengarna åter på vårt konto.

För våra korttidslån erbjuder vi kraftiga rabatter på alla räntor och avgifter även efter 14 dagar:

Återbetalar du inom 30 dagar: 78 % rabatt
Återbetalar du inom 60 dagar: 57 % rabatt
Återbetalar du inom 90 dagar: 37 % rabatt
Återbetalar du inom 120 dagar: 18 % rabatt

Våra större lån från 15 000 kr har alltid ränta och avgifter, men vi utvärderar möjligheten att införa liknande rabatter även där.

Avgifter går till Savelend Sweden AB och kan handla om t.ex. förmedlingsavgifter och påminnelseavgifter. All ränta går till de långivare som tillsammans finansierat ditt lån, som tack för den finansiella risk de tog i samband med finansiering av ett anonymt lån.

Ja, räntan är avdragsgill precis som dina andra räntor, såsom bolåneräntor eller kreditkortsräntor. Ränteavdraget, som det kallas, medger att du får göra avdrag på 30 % av dina räntekostnader upp till 100 000 kr. Överstiger dina räntekostnader 100 000 kr får du göra avdrag på 21 %. Notera att detta bara gäller räntedelen av lånet; avgifterna är inte avdragsgilla. Alla relevanta uppgifter om detta skickas automatiskt från oss till Skatteverket.

Det kan alltid dyka upp oväntade kostnader, som t.ex. att bilen går sönder, vilket gör att man trots allt inte kan återbetala sitt lån i tid. Handlar det om en delbetalning för ett korttidslån tillkommer dröjsmålsränta om 36 % för det obetalda beloppet och ett nytt autogiro-försök kommer automatiskt göras vid nästa betalningstillfälle.

Om du vill betala av skulden innan nästkommande autogiro-tillfälle loggar du in på vår hemsida och väljer alternativet för att återbetala lånet.

Om ditt korttidslån inte är helt återbetalt efter 150 dagar kommer det att gå vidare till inkasso och till sist även kronofogden – vilket kan innebära att du inte får låna av oss i framtiden. Du bör alltid kontakta oss om det finns risk att detta blir fallet, så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig hitta en lösning.

För långtidslån tillkommer dröjsmålsränta på det obetalda beloppet och efter två missade delbetalningar går lånet till Kronofogden (ansökan om betalningsföreläggande). Du bör alltid kontakta oss om det finns risk att detta blir fallet, så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig hitta en lösning.

Vi rekommenderar alltid att inte ansöka om lån om man vet med sig att det kan bli svårt att återbetala det i tid. Vi ser hellre att du återbetalar i tid och slipper betala för mycket i kostnader (eller inga alls, vad gäller lån på max 5 000 kr) än att lånet förvärrar din ekonomiska situation.

De kreditmallar vi använder tar hänsyn till andra faktorer än enbart betalningsanmärkningar för att få en bättre helhetsbild av din ekonomi, men en anmärkning kommer inte förbättra chansen att få ett lån. Speciellt inte om det var nyligen man fick den. Normalt godkänner vi en (1) anmärkning om den är äldre än 12 månader.

Möjligheten att undersöka din ansökan manuellt finns alltid och då gör vi en individuell bedömning från fall till fall. Om man precis fått ett jobb syns det som regel inte i kreditupplysningen förrän året efter att man har börjat, men genom att vi analyserar kontoutdrag kan vi i många fall även se nyligen påbörjade anställningar utan behov för kompletterande information från dig. Oavsett så är det fortfarande en god idé att bifoga någon form av dokument som stödjer den nya anställningen, som till exempel ett arbetsgivarintyg eller lönebesked – något du alltid kan be arbetsgivaren om.

Den individuella bedömningen görs beroende på låntagarens hela dokumenterade ekonomi. Vi tittar inte endast på din inkomst utan gör en bredare kontroll än så.

Exempelvis bör din inkomst vara från 150 000 kr om året och uppåt, samt att det inte bör finnas ett alltför stort underskott av kapital i förhållande till din inkomst. Utöver det bör det inte finnas många betalningsförelägganden eller några aktiva skulder hos Kronofogden.

Att man har en betalningsanmärkning behöver inte betyda att din ansökan kommer få avslag, men har man en anmärkning bör den vara äldre än 12 månader.

Detta är våra rekommendationer, men man kan alltid ansöka för att se om man blir beviljad. Det är som sagt kostnadsfritt att ansöka. Har du andra frågor får du gärna vända dig till vår kundtjänst.

De krav vi ställer på våra låntagare varierar beroende på låntagarens ekonomiska situation. Samtidigt vill vi erbjuda möjligheten att komma tillrätta under en ekonomiskt tung period. Av denna anledning görs individuella bedömningar i alla de fall där kreditupplysningen inte ger tillräckligt mycket information.

Har man en i normalfallet ordnad ekonomi hjälper vi gärna till genom att erbjuda en smidig och enkel lånelösning, men har man betalningsanmärkningar måste en individuell bedömning göras.

Kanonbetyg i kundservice!

Vad det än gäller, hjälper vi dig gärna och du kan kontakta oss på det sätt som passar dig bäst!

Chatt

info@loanstep.se

026 - 222 28 38

Så fungerar det

Du ansöker om att låna pengar online, allt sker smidigt med BankID. Vi granskar och lämnar ett preliminärt besked om ditt lån på en gång! För ansökningar om lån genomförs endast en kreditupplysning via Bisnode (alltså ingen UC). OBS! En kreditupplysning från Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg. Om du är kvalificerad för ett lån så sätts pengarna in på ditt konto samma dag.

Loanstep och Finansinspektionen.

Loanstep.se ägs av Savelend Sweden AB (556933-0961) ett registrerat konsumentkreditinstitut med tillstånd från Svenska Finansinspektionen att lämna och förmedla konsumentkrediter enligt Lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.

Är du i behov av ett lån?

Ansök nu!